Kuten aiemmassa postauksessani mainitsin, opiskelen tällä hetkellä ja saan opintoihini rahoitusta liiton päivärahan muodossa. Viime vuoden tulot olivat kuitenkin senverran pienet, ettei päivärahaa ihan hirveästi tule ja lisäksi sen ennakonpidätys nousi 25%, kun ennen se oli vain 20%.

No, käteen jää siis 860,06€ tuota etuutta/kk ja lisäksi saisin tienata sen 300€ bruttona. Palkkatöihin en ole kuitenkaan juuri ehtinyt, koska opiskelu ja harjoittelut syö leijonanosan ajastani tällä hetkellä. Jonain kuukausina palkallisia hommiakin on, pyrin tekemään niitä aina kun ehdin ja joku pyytää töihin.

Pyrin nyt siihen, että aina kun rahat tulee, niin maksan heti laskut pois ja sen jälkeen siirrän 200€ rahaa S-tililleni, joka toimii meillä ruokatilinä puoliksi mieheni kanssa. Pyrimme siihen, että tuo 400€ riittäisi jatkossa talouden ruokaostoksiin, ns. omat ostokset tulee molempien ostaa sitten sieltä oman käyttötilin puolelta.

Olen panostanut tästä viikosta lähtien siihen, että pystyisimme käymään kaupassa vain 2 kertaa viikossa. Arkiruokaostokset tehdään maanantaina ja perjantaina täydennetään viikonlopuksi. Iso ongelma meillä on kunnollisen pakastimen puuttuminen, meillä on vain pikku lokeropakastin, josta leijonanosan vie mun mustikat (viime kesänä poimin n. 20 litraa omaan käyttöön), kanttarellit ja koiran ruuat/luut. Tarvitsisimme uuden pakastimen, se ehkä tulee hankintaan kun meille jossain vaiheessa tehdään keittiöremppa.

Pakollisia kuluja mulla tuli seuraavasti:

Vuokra 225€, kännykkälasku 31,28€ , laajakaista 24,90€, lainanlyhennys 100€, muut 22€. Yhteensä 403,18€. Lisäksi siirsin ruokatilille sen 200€, eli omaa käyttörahaa mulle jäi tässä kuussa yhteenlaskettuna viime kuun loppurahojen kanssa semmonen 260€.

Lisäksi mulla on säästössä 1000€ tilillä, josta voi vapaasti nostaa rahaa. Se on mun hätävara esim. eläinlääkärikuluja varten ja yritän kasvattaa summaa mahdollisuuksien mukaan. Joka kuukausi se ei onnistu, mutta katsotaan miten edistyy. Tavoitteena sinne on nyt aluksi puolet siitä kuuden kuukauden vararahastosta.

S-bonukset menee tällä hetkellä korkeariskiseen rahastoon, siellä on nyt n. 60€ sijoitettuna ja aina kun tilin summa ylittää 10€ niin se siirtyy rahastoon. Kätevää. Olen kiinnostunut sijoittamisesta, ehkä aloitan sitten kun rahavarantoni tästä vähän kasvavat. Siihen asti lueskelen alan julkasuja ja seurailen tilanteita.

Näiden laskelmien perusteella voisi ajatella, että olen aika peeaa. Muutaman kerran vuodessa tulee vakuutuslasku, mutta pyrin valmistautumaan siihen etukäteen, koska tiedän missä kuussa lasku erääntyy maksettavaksi. Silloin pitää karsia muita menoja. Pienin askelin kohti parempaa varallisuutta!